Nieuws

Vraag en antwoord: hoe tevreden is HRD over de samenwerking?

Elke twee weken worden L&D-professionals via deze website gevraagd naar allerlei onderwerpen. Zo kun je meer leren over hoe andere L&D-professionals bepaalde thema’s ervaren. Nieuwsgierig? Via ‘Nieuws’ worden de antwoorden van alle voorgaande vragen samengevat. Geef antwoord op de nieuwste vraag en bekijk daarna de realtime resultaten.

Deze keer stond de samenwerking tussen L&D en HR / de Business centraal. Elf Learning & Development professionals namen deel aan deze Vraag & Antwoord.

De vragen

Twee meerkeuzevragen over de samenwerking van L&D met HR / de Business kwamen aan bod:

  1. In welke mate ben je tevreden over de samenwerking met de algemene HR-afdeling?
  2. In welke mate ben je tevreden over de samenwerking met de business?

Deelnemers werden door middel van een vierpuntsschaal (zeer ontevreden | ontevreden | tevreden | zeer tevreden) gedwongen om een keuze te maken, er was geen neutrale optie.

De antwoorden

De L&D professionals waren iets positiever over de samenwerking tussen L&D en HR dan de samenwerking tussen L&D en de business. Over de samenwerking met HR was 64% tevreden en 9% zeer tevreden. Over de samenwerking met de business was 44% tevreden en 22% zeer tevreden.

Opvallend is dat 27% van de deelnemende L&D professionals ontevreden is over de samenwerking met HR. Voor de business geldt dat zelfs 33% van de deelnemende L&D professionals ontevreden is. Om het positief te bekijken: er is nog voldoende ruimte voor verbetering!

0
  Ook interessant

Voeg een Commentaar