Strategisch Opleiden helpt HRD-afdelingen en -professionals in hun verdere professionalisering. Niet alleen voor inhoudelijke thema’s kun je terecht bij Strategisch Opleiden, maar ook voor begeleiding op het gebied van impact maken, het vergroten van de draagkracht binnen de organisatie en het omgaan met kleine budgetten.

Wil je weten wat ik voor jouw afdeling kan betekenen? Klik hier om een vrijblijvende afspraak aan te vragen.

Maak kennis met Strategisch Opleiden

Annet van Duren Strategisch Opleiden

Oprichter & Onderwijskundige

Annet van Duren

Groeien, innoveren en bouwen zijn elementen die mijn loopbaan kenmerken. Ik houd van analytische uitdagingen en ben continu bezig met vernieuwende en resultaatgerichte activiteiten die organisaties én mensen verder brengen. In Strategisch Opleiden heb ik de perfecte combinatie gevonden van resultaatgerichtheid en mensgerichtheid. Je mag mij wakker maken voor iedere uitdaging gericht op groei en innovatie.

 

Een passie voor leren

Al sinds 2006 heb ik mij tijdens mijn studie Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit gespecialiseerd in Strategisch Opleiden. Niet alleen door het doen van wetenschappelijk onderzoek, maar ook door het in de praktijk brengen van deze wijze van opleiden. Nog dagelijks verdiep ik mij in het fenomeen leren: hoe leren mensen zo effectief en efficiënt mogelijk? Welke positie neemt leren in binnen organisaties? Welke positie verdient leren binnen een organisatie?

Gespecialiseerd in het vooruit helpen van HRD-afdelingen

Al bij de start van mijn loopbaan liep ik er tegen aan dat HRD lang niet altijd de positie in de organisatie heeft die het verdient. Het werd mijn missie om dit te verbeteren. Niet alleen door inhoudelijke thema’s goed neer te zetten, maar ook door me te verdiepen in onderwerpen zoals het verhogen van draagvlak, beïnvloeden, ROI van leren, etc. Deze bevindingen deel ik graag. Door over het vak te schrijven (abonneer je via deze link op de gratis HRD Update), door over het vak te vertellen en door over het realiseren van op maat gemaakte leerroutes voor afdelingen.

Kennismaken

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? In ruil voor een kop koffie kom ik graag bij je langs om kennis te maken. Klik hier om daarvoor contact met mij op te nemen.

  • Hogeschool Rotterdam, M.C.J. Vincenten: “Vakvrouw, inspirerend, betrokken en interactief!”

  • Rologica, R. Weenen: “Annet toont haar professionaliteit op een uiterst subtiele en soepele manier. De workshop verliep ogenschijnlijk vanzelf, maar aan het einde stond het bord vol met nuttige kennis, inzichten en tips. Het was een topdag!”

  • H. Schellen: “Empatisch, begrip voor het individu en zijn/haar business.”

  • Studyo-n, Y. Prust: “Analyseert goed, stelt duidelijke vragen en geeft goede praktische voorbeelden: een aanrader!”

  • Seats2Meet, R. van den Berg: “Weet het proces heel concreet uit te leggen, met voorbeelden uit eigen praktijk waaruit duidelijk haar ervaring en deskundigheid blijken”

  • De Vragenfabriek, A. van Bernebeek: “Soepel, zakelijk en deskundig. Geen wollige taal, maar gewoon concreet. Ik kan werkelijk niks bedenken wat beter had gekund. Of nou ja: het had langer mogen duren, want ik had nog veel meer van haar willen leren!”

  • R. Catharina: “Nieuwe inzichten waar ik goed mee aan de slag kan.”

“Groei van de medewerker en groei van de organisatie gaan hand in hand.”

 

Als eigenaar van Strategisch Opleiden ben ik van mening dat HRD nog veel te winnen heeft binnen organisaties. Niet alleen in inhoudelijke thema’s, maar ook in de positie van HRD binnen de organisatie. Deze positie zou op strategisch niveau moeten liggen:  medewerkerontwikkeling draagt immers in een belangrijke mate bij aan het bedrijfsresultaat. Toch zie ik vaak dat het draagvlak voor HRD nog onvoldoende is, net als de impact die HRD afdelingen (mede daardoor) maken.

Inhoudelijke & hefboomvaardigheden

Ik help HRD-afdelingen en -professionals zich verder te ontwikkelen op inhoudelijke kennis en vaardigheden. Inhoud alleen is echter niet voldoende om impact te maken. Andere vaardigheden zijn belangrijk om die inhoudelijke activiteiten goed te laten inbedden. Hefboomvaardigheden noemen we dit: dit zijn vaardigheden die iemand helpen om een talent zo in te zetten in een bepaalde context, dat dit talent een nog grotere impact krijgt. Een voorbeeld: iemand met een creatief talent heeft veel nieuwe ideeën. Doordat deze ideeën al snel op tafel komen bij deze creatievelingen, is dat soms te vroeg of sluit het niet aan bij wat de situatie nodig heeft. Hefboomvaardigheden zijn dan bijvoorbeeld luisteren en gevoel voor timing.

Maatwerk op basis van het bestaande niveau en expertise

Ik lever louter maatwerk oplossingen: doordat je in een team wilt behouden wat er goed gaat en wilt oplossen wat er niet goed gaat, is professionalisering voor ieder team anders. Ik werk daarom ook alleen met maatwerkoplossingen. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Dan kijken we naar de juiste inhoudelijke oplossing voor jouw team. Zit het inhoudelijk wel goed binnen jouw afdeling? Dan kijken we naar de hefboomvaardigheden welke jullie impact in de organisatie nog verder kan versterken.

Geen trainingen maar leerroutes

Trainingen zijn belangrijke activiteiten in het HRD-vak, maar wanneer ze op zichzelf staan hebben ze maar een beperkte impact. Daarom werk ik altijd met een leerroute. Verschillende leeractiviteiten maken onderdeel uit van de op maat gemaakte leerroute voor jouw team. Zo maakt werkplekleren een belangrijk onderdeel uit van de route. Duur? Nee. Ga eens met me in gesprek en ontvang een vrijblijvende offerte.

Meer weten of zelf een leerroute ontwerpen? Klik dan op deze link en lees het artikel.

Schrijf je in voor de maandelijkse HRD Update