Een strategiegesprek: wat is het?

,
HRD L&D Strategiegesprek Strategisch Opleiden

Een strategiegesprek met Strategisch Opleiden: dat klinkt in ieder geval erg strategisch. Maar wat is het eigenlijk? In deze blog meer uitleg over het hoe en wat van het strategiegesprek.

Wat is het?

In een strategiegesprek wordt in 60 minuten een analyse gemaakt van het huidige niveau van leren & ontwikkelen binnen de organisatie en het gewenste niveau. In HRD taal noemen we dit een GAP Analyse. Samen gaan we in gesprek hoe het team wat verantwoordelijk is voor het leren & ontwikkelen in de organisatie (vaak de afdeling L&D of HRD) deze GAP kunnen overbruggen. Afhankelijk van de GAP volgt hier een (leer)oplossing uit. Altijd volgens de principes van blended learning, waardoor het geleerde direct effect in de praktijk heeft.

Voor wie is het?

Het strategiegesprek is bedoeld voor iedereen die zich in de organisatie bezig houdt met leren en ontwikkelen en dit naar een hoger plan wil tillen.

Wat kost het?

Het gesprek is gratis, waardoor het slechts 60 minuten van je tijd kost.

Hoe boek je zo’n gesprek?

Heel makkelijk: klik op deze link en vul je naam, emailadres en eventueel een dag/tijdstip naar voorkeur in. Binnen 24 uur neem ik contact met je op en staat het gesprek gepland.

Heb je ook voorbeelden van wat er tijdens zo’n strategiegesprek besproken wordt?

Wanneer je een strategiegesprek boekt, zul je niet de eerste zijn. Andere L&D professionals gingen je al voor. Grofweg is er onderscheid te maken tussen grote organisaties (met een L&D afdeling) en kleine organisaties (zonder een L&D afdeling).

Voorbeelden van eerdere gesprekken met grote organisaties (met een L&D afdeling)

  • Onze L&D afdeling / functie is recent veranderd. Om onze huidige professionals daarin mee te nemen willen we ze de juiste middelen en tools bieden om de nieuwe vaardigheden waarop we een beroep doen aan te leren of uit te breiden.
  • Onze L&D afdeling wordt ondergewaardeerd door de organisatie. We worden wel gevraagd voor specifieke trainingsvragen, maar daar houdt het op. Terwijl we zoveel meer te bieden hebben. Hoe kunnen we de organisatie laten zien wat we in huis hebben en hoe zorgen we ervoor dat we voor de juiste dingen,  op het juiste moment en met de juiste persoon aan tafel komen?
  • We hebben het als L&D team structureel te druk. We dachten dat het over zou gaan, maar ondanks eerdere pogingen om de werkdruk te verlagen, blijven we tot over onze oren in het (operationele) werk zitten en houden we te weinig tijd over voor de juiste dingen. Dit levert negatieve energie op.

Voorbeelden van eerdere gesprekken met kleine organisaties (zonder een L&D afdeling)

  • Ook als kleine organisatie (50 – 500 medewerkers) willen we graag een Academy om medewerkerontwikkeling te stimuleren. Hoe kunnen we dit het beste uitvoeren?
  • We hebben veel jonge medewerkers in dienst die veel vragen als het gaat om hun persoonlijke ontwikkeling. We willen de managers helpen om die ontwikkeling vorm te geven en te stimuleren.
  • Om verschillende redenen willen we aandacht besteden aan het creëren van een leercultuur. Maar waar beginnen we?

Een strategiegesprek boeken

Boek direct jouw strategiegesprek via deze link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *